top of page
Fuzi black.jpg

 Foto: Equine Visions

Coaching met behulp van paarden 

Paarden zijn sensitieve en krachtige dieren. Ze pakken signalen op die elk persoon onbewust afgeeft. Paarden nemen waar wat je echt voelt en wie je echt bent, ook als je je daar zelf niet bewust van bent. Het paard reageert eerlijk en puur op wat hij waarneemt. Het inzicht dat het paard je kan geven is dat je op een andere manier gaat kijken en er essentiële veranderingen in jou plaats kunnen vinden. Wat betekent dat vastgezette patronen en belemmeringen weer vrij komen. 

Coaching met paarden kan je zowel één op één bij me doen als in een groep en als je een eigen paard hebt, dan kom ik naar jullie toe. 

Eén op één sessie

Tijdens een één op één sessie begeleid ik jou met je coachvraag bij de paarden. De paarden nemen waar wat er op dat moment in jou speelt en reageren daarop met bepaald gedrag. Als begeleider benoem ik het gedrag van zowel jou als van het paard. Zo onderzoeken we wat het paard jou laat zien en wat er mogelijk innerlijk bij je speelt. Door het toepassen van een interventie, afgestemd op jouw specifieke situatie, treedt er verandering op in datgene wat in jou is vast gaan zitten. En kan er weer meer energie gaan stromen en ga je je vrijer voelen.  

Meerdere keren

De één op één sessies bied ik het liefst aan in een coachtraject, omdat de ervaring leert dat het effectiever is om meerdere keren bij te paarden te zijn en het te combineren met een systemische opstelling. Hierdoor kan je je vraag verder uitdiepen en kijken naar de vraag achter de vraag. Een coachtraject geeft zo een verdieping in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Maar één sessie is uiteraard ook mogelijk. 

Praktisch

Ervaring met paarden is voor deze vorm van coaching niet nodig. Er wordt niet op de paarden gereden. De coachsessie duurt circa 1,5 uur. Ik werk in Putten en Uddel, beide locaties zijn in het midden van het land. 

Een losse sessie kost €175 en bij een traject vanaf 3 sessies €150 per sessie.

Fuz.jpg

 Foto: Equine Visions

Systemische opstelling in een groep

Iedereen maakt deel uit van een systeem. Je gezin van herkomst is je basissysteem. In een opstelling wordt je vraag vanuit het systemisch perspectief onderzocht. Dit kan betekenen dat de plek die je inneemt binnen je familie, relatie of werk wordt opgesteld. Het kan zo zijn dat het paard vervangen wordt door één of meer menselijke deelnemers (representanten) die symbool staan voor iets of iemand uit jouw systeem. De paarden zijn leidend in dit proces. De paarden laten zien wat er in het systeem speelt en wat er nodig is om de ordening, de balans te herstellen. 
 

Representant 

Als representant kan je als iets of iemand uit het systeem van de vraaginbrenger ingezet worden. Je kan bijvoorbeeld staan voor de vader, de moeder, het gemis, het verlangen, de baas, de partner, noem maar op. In de opstelling vertegenwoordig je als representant dat betreffende deel. Je herkent vaak ook iets in jezelf over datgene waarvoor je bent opgesteld en dit kan je ook inzicht geven in je eigen thema. Representant zijn is geen kunstje, iedereen kan het. Het enige dat nodig is, is een open en nieuwsgierige houding.

Data 2023

do 16 maart l vr 28 april l woe 24 mei

Afhankelijk van het aantal deelnemers is het een dagdeel of een hele dag. De systemische opstellingen vinden plaats op een prachtige plek in Putten. Je kunt aanwezig zijn als vraaginbrenger of als representant. Het is een geheel verzorgde dag of dagdeel. De kosten voor het inbrengen van een vraag met een eigen opstelling is €181,50 en mee doen als representant €50.

'JE KUNT ALLEEN DICHT BIJ EEN PAARD ZIJN,
ALS JE DICHT BIJ JEZELF BENT'

Klaus Ferdinand Hempfling

Coaching met je eigen paard

Het hebben van een eigen paard is niet alleen heel fijn en bijzonder maar biedt ook bijzondere mogelijkheden. Een paard is een enorme bron van reflectie en creatie. Coaching met je eigen paard is voor iedereen die nieuwsgierig is en dieper wil kijken wat zijn of haar eigen paard te vertellen heeft. Jouw eigen paard geeft je inzicht in wie je echt bent, in je meest pure vorm en verstaat de kunst om dit zichtbaar te maken. Jouw paard ziet wie jij echt bent en jij kan zien wie je paard echt is.

Fuzi En T.jpg

Je eigen paard als medicijn

Paarden zijn geweldige leermeesters en helers met een enorm groot hart. In deze vorm van coaching kun je dat ervaren samen met je eigen paard.​ Het paard dat in je leven is, is een grote leermeester. Paarden hebben het vermogen om iets in ons te raken wat vaak onzichtbaar blijft. Ze dragen een diepe wijsheid, waar je als mens veel van kunt leren, als je echt wil luisteren naar de stem van het paard. 

De boodschap van je paard

Uit ervaring weet ik dat je in de omgang met je paard meeneemt waar je in het dagelijkse leven ook tegenaan loopt. Een paard maakt op zijn of haar eigen manier duidelijk wat er bij zijn 'mens' speelt. Je paard laat dit zien omdat jij de potentie hebt om het te veranderen. Je paard helpt je om jezelf beter te leren kennen en je als het ware steeds meer af te laten pellen naar wie jij in pure essentie bent. Door meer afgestemd te zijn op je pure zelf kom je ook meer in verbinding met je paard en wordt jullie band sterker. 

Paarden zijn super aards

Paarden zijn hele aardse, sensitieve en intelligente dieren. Dat is waarom mensen onder de indruk van ze zijn. Het gedrag van paarden wordt echter niet altijd begrepen. Want het is vele malen makkelijker om iets buiten jezelf te leggen dan naar jezelf te kijken. Maar hoe meer jij je ervoor openstelt dat je paard iets laat zien wat (ook) over jou gaat, des te meer zal je paard met je gaan communiceren. Dit komt omdat hij gehoord wordt in wie hij is en welke boodschap hij voor je heeft. 

Wat voor soort vragen

Je kan een vraag onderzoeken waar je in de samenwerking met je paard tegenaan loopt, of  een issue in relatie tot andere mensen; familie, werk, vrienden, of een andere (levens)vraag waar je graag helderheid op krijgt. Het is wat mij betreft een vorm van persoonlijke ontwikkeling en groei. Hoe gaaf is het om dat met je eigen paard te ontdekken

Praktisch

De sessie vindt bij jou op stal plaats . Samen met jouw eigen paard, het is dus één op één. Het kan in het weiland of een paddock. Zorg ervoor dat je privacy creëert tijdens de sessie, dit is fijn voor jezelf. Het is belangrijk dat je paard geen pijn heeft (kreupel, blessure, hoefzweer), omdat het welzijn van je paard voorop staat. De sessie duurt circa 1,5  uur en kost €115. Bij een kort traject vanaf 3 sessie is het €105 per sessie.

Met meer stalgenootjes

Vanaf postcode 3768 kom ik naar je toe als  de afstand 0 - 25 km is en alleen jij een sessie wil. Tussen 25 - 50 km als er minimaal 2 coachsessies zijn. Jij en je stalgenoot krijgen ieder een eigen één op één sessie. De sessies worden op dezelfde dag achter elkaar gepland. Bij een afstand van 50 km of meer graag in overleg. 

bottom of page