top of page
sunrise-gc5c0e359e_1920.jpg
Coaching met je eigen paard

Het hebben van een eigen paard is niet alleen heel fijn en bijzonder maar biedt ook bijzondere mogelijkheden. Een paard is een enorme bron van reflectie en creatie. Coaching met je eigen paard is voor iedereen die nieuwsgierig is en dieper wil kijken wat zijn of haar eigen paard te vertellen heeft. Jouw eigen paard geeft je inzicht in wie je echt bent, in je meest pure vorm en verstaat de kunst om dit zichtbaar te maken. Jouw paard ziet wie jij echt bent en jij kan zien wie je paard echt is.

Leermeesters en helers

Paarden zijn geweldige leermeesters en helers met een enorm groot hart. In deze vorm van coaching kun je dat ervaren samen met je eigen paard.

Het paard dat in je leven is, is een grote leermeester. Paarden hebben het vermogen om iets in ons te raken wat vaak onzichtbaar blijft. Ze dragen een diepe wijsheid, waar je als mens veel van kunt leren, als je echt wil luisteren naar de stem van het paard. 

De boodschap van je paard

Uit ervaring weet ik dat je in de omgang met je paard meeneemt waar je in het dagelijkse leven ook tegenaan loopt. Een paard maakt op zijn of haar eigen manier duidelijk wat er bij zijn 'mens' speelt. Je paard laat dit zien omdat jij de potentie hebt om het te veranderen. Je paard helpt je om jezelf beter te leren kennen en je als het ware steeds meer af te laten pellen naar wie jij in pure essentie bent. Door meer afgestemd te zijn op je pure zelf kom je ook meer in verbinding met je paard en wordt jullie band sterker. 

Is dit zweverig

Paarden zijn hele aardse, sensitieve en intelligente dieren. Dat is waarom mensen onder de indruk van ze zijn. Het gedrag van paarden wordt echter niet altijd begrepen. Want het is vele malen makkelijker om iets buiten jezelf te leggen dan naar jezelf te kijken. Maar hoe meer jij je ervoor openstelt dat je paard iets laat zien wat (ook) over jou gaat, des te meer zal je paard met je gaan communiceren. Dit komt omdat hij gehoord wordt in wie hij is en welke boodschap hij voor je heeft. 


"Je kunt alleen dicht bij een paard zijn,

als je dicht bij jezelf bent" 

Klaus Ferdinand Hempfling

T&F.jpg

Wat voor soort vragen

Je kan een vraag onderzoeken waar je in de samenwerking met je paard tegenaan loopt, of  een issue in relatie tot andere mensen; familie, werk, vrienden, of een andere (levens)vraag waar je graag verheldering op krijgt. Het is wat mij betreft een vorm van persoonlijke ontwikkeling en groei. Hoe gaaf is het om dat met je eigen paard te ontdekken

Praktisch

De sessie vindt bij jou op stal plaats. Samen met jouw eigen paard(en), één op één dus. Het kan in het weiland of een paddock. Zorg ervoor dat je privacy creëert tijdens de sessie, dit is fijn voor jezelf. Het is belangrijk dat je paard geen pijn heeft (kreupel, blessure, hoefzweer), omdat het welzijn van je paard voorop staat. Een losse sessie van circa 1,5 uur kost €150. Bij een traject vanaf 3 sessies is het €130 per sessie. 

Met meer stalgenootjes

Ik reken vanaf postcode 3768. Bij een afstand van:

0-25 km kom ik vanaf 1 coachsessie 

25-50 km kom ik vanaf 2 coachsessies* 

50 km of meer in overleg

* Ieder krijgt een eigen één op één coachsessie. De sessies worden op dezelfde dag achter elkaar gepland. 

bottom of page