top of page
Fuzi black.jpg

 Foto: Equine Visions

Coaching met behulp van paarden 

Paarden zijn sensitieve en krachtige dieren. Ze pakken signalen op die elk persoon onbewust afgeeft. Paarden nemen waar wat je echt voelt en wie je echt bent, ook als je je daar zelf niet bewust van bent. Het paard reageert eerlijk en puur op wat hij waarneemt. Het inzicht dat het paard je kan geven is dat je op een andere manier gaat kijken en er essentiële veranderingen in jou plaats kunnen vinden. Wat betekent dat vastgezette patronen en belemmeringen weer vrij komen. 

Eén op één

Tijdens een één op één sessie begeleid ik jou met je coachvraag bij de paarden. De paarden nemen waar wat er op dat moment in jou speelt en reageren daarop met bepaald gedrag. Als begeleider benoem ik het gedrag van zowel jou als van het paard. Zo onderzoeken we wat het paard jou laat zien en wat er mogelijk innerlijk bij je speelt. Door het toepassen van een interventie, afgestemd op jouw specifieke situatie, treedt er verandering op in datgene wat in jou is vast gaan zitten. En kan er weer meer energie gaan stromen en ga je je vrijer voelen.  

Meerdere keren

De één op één sessies bied ik het liefst aan in een coachtraject, omdat de ervaring leert dat het effectiever is om meerdere keren bij te paarden te zijn en het te combineren met een systemische opstelling. Hierdoor kan je je vraag verder uitdiepen en kijken naar de vraag achter de vraag. Een coachtraject geeft zo een verdieping in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Maar één sessie is uiteraard ook mogelijk. Meer informatie over een coachtraject op maat staat HIER

Praktisch

Ervaring met paarden is voor deze vorm van coaching niet nodig. Er wordt niet op de paarden gereden. De coachsessie duurt circa 1,5 uur. Een losse sessie is €175. Bij een traject vanaf 3 sessie €155 per sessie. Ik werk op verschillende locaties in het midden van het land (Putten, Soest en Uddel). 

Fuz.jpg

 Foto: Equine Visions

Systemische opstelling in een groep

Iedereen maakt deel uit van een systeem. Je gezin van herkomst is je basissysteem. In een opstelling wordt je vraag vanuit het systemisch perspectief onderzocht. Dit kan betekenen dat de plek die je inneemt binnen je familie, relatie of werk wordt opgesteld. Het kan zo zijn dat het paard vervangen wordt door één of meer menselijke deelnemers (representanten) die symbool staan voor iets of iemand uit jouw systeem. De paarden zijn leidend in dit proces. De paarden laten zien wat er in het systeem speelt en wat er nodig is om de ordening, de balans te herstellen. 
 

Representant 

Als representant kan je als iets of iemand uit het systeem van de vraaginbrenger ingezet worden. Je kan bijvoorbeeld staan voor de vader, de moeder, het gemis, het verlangen, de baas, de partner, noem maar op. In de opstelling vertegenwoordig je als representant dat betreffende deel. Je herkent vaak ook iets in jezelf over datgene waarvoor je bent opgesteld en dit kan je ook inzicht geven in je eigen thema. Representant zijn is geen kunstje, iedereen kan het. Het enige dat nodig is, is een open en nieuwsgierige houding.

Mogelijkheden

Heb je een vraag die je wilt onderzoeken, dan kan je deelnemen aan een open inschrijving voor systemische opstellingen met paarden. Neem voor de data even contact met me op. Het is ook mogelijk om met een eigen groepje te komen, denk aan vrienden, collega's, vrouwen/mannencirkel etc. 

Kosten

 Een vraag inbrengen met een eigen opstelling €210. Als representant aansluiten is €50. Kom je met een eigen gezelschap dan maak ik een programma en offerte op maat.

bottom of page