top of page

De verbonden adem is jezelf wakker kussen

De ademhaling is iets heel fundamenteels. Zodra je leven op aarde begint, start je met ademen, tot het moment dat je de aarde weer verlaat. Ademen is niet uniek, iedereen ademt. Wat wel uniek is, is jouw #adempatroon.


De holistische kijk op adem


Onze ademhaling zorgt bij de inademing voor zuurstof en bij de uitademing voor afvoer van het koolzuurgas. Tot zover de anatomische uitleg, want wat mij interesseert in het adempatroon is de laag eronder bekeken vanuit het holistisch principe. Inademen is leven en uitademen is laten gaan wat je niet meer dient. En dat vraagt overgave en de controle loslaten. Als je op deze manier de adem als ingang gebruikt voor #zelfontwikkeling en #reflectie dan openbaren zich magische dingen.


Je volle leven leven

De verbonden adem is een methode waarbij je begeleid wordt om lang in te ademen en als vanzelf uit, beide door de mond. Hierdoor kan je lichaam in een ontvankelijke staat komen waarin je met behulp van begeleiding je adem brengt naar plekken waar het ooit te spannend of te pijnlijk was om te blijven. Deze reactie is geheel onbewust ontstaan. Maar je kan je voorstellen dat als je schrikt je je adem inhoudt en even stopt met voelen. Dit gebeurd nou eenmaal en we doen het allemaal. Ieder door iets geheel eigens. Wat overeenkomstig is, is dat we hierdoor nu niet meer ons volle leven leven. Je neemt niet volledig je eigen plek in, je voelt niet je gehele levenskracht, je bent niet helemaal aanwezig in je lichaam, je staat niet helemaal open voor het ontvangen en geven van liefde etc.


Heel Zijn


Alles wat een mens wil, is #heelZijn. En het prachtige hiervan is, is dat niet alleen de mens dit wil, maar dat het iets universeels en (boven)natuurlijks is. Dus alles in en om ons heen wil in harmonie en balans zijn, zodat #levenskracht en energie ten volste kan stromen.


Door de #verbondenadem kan er op vier niveaus beweging ontstaan; op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Door bewust met je eigen adem te Zijn, zeg je eigenlijk tegen jezelf ‘wat wil er nu in mij gezien, gevoeld, ervaren worden’. Dit is geen bewuste keuze, maar het ontstaat door de adem die bewust naar binnen wordt gebracht.


Ik draag de wijsheid in mezelf


Mijn ervaring met de bewust verbonden adem is dat het me keer op keer laat voelen dat ik de wijsheid in mezelf draag. Dat ik er niets voor hoef te doen omdat ik het al Ben. Het herkennen, erkennen en omarmen in het licht en het donker dat is de kunst. Jezelf #wakker kussen in je puurste essentie is een ‘adem vullende’ belevenis.


De #wijsheidvanhetlichaam en het zelfhelende vermogen in enorm groot. De adem laat je ervaren dat er geen krachten van buiten nodig zijn om echt te voelen wat er in je leeft en wat er op dat moment nodig is. De informatie en inzichten zijn al aanwezig in je lichaam, omdat tot op celniveau de herinnering huist. De adem geeft je een puur antwoord omdat het uit jezelf komt.


Gegrond, wakker en aan-wezig


Andere mensen begeleiden met de verbonden adem vind ik prachtig om te doen. Het is een aanvoelen wat er nodig is en present zijn in mijn eigen lichaam, zodat het de ander uitnodigt hetzelfde te doen. In elke vorm van energetisch werk is het belangrijk om gegrond, wakker en aan-wezig te zijn. Ben je nieuwsgierig naar jezelf? Dan nodig ik je van harte uit om te komen ademen.
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page