top of page

Geef jezelf tijd

Ken je dat, een bepaalde haast die in je leeft. Wat je het gevoel geeft dat hét nu moet gaan gebeuren. Dat jouw ‘purpose in life’ eruit moet komen. Ik kan je uit de droom halen, want de druk en stress die het je geeft houdt je hier vanaf.


Het is goed genoeg

Ergens voor gaan en in geloven brengt je zeker iets. Maar hoe ga je ermee om als het niet loopt zoals jij wilt? Blijf dan dicht bij jezelf. Laat je niet verleiden om van alles te gaan doen. Laat hoe het nu is - goed genoeg - zijn. Daarin kom je in jezelf van alles tegen. Sta stil bij de onrust, frustratie en pijn. Zet jezelf niet onder druk maar blijf aanwezig met wat er is.


Volg je impuls

Jezelf vooruit schoppen en in beweging zetten is iets wat we allemaal wel kennen in deze patriarchale wereld. Soms lijkt het wel of íets doen belangrijker is dan wàt je doet. Draai het eens om; stem je goed op jezelf af en maak pas een beweging als je de impuls echt van binnenuit voelt. Wees je bewust van jezelf, signalen, energie en 'weet' op een gegeven moment dat je het gaat doen. Je doet het als het ware al, daar zit geen push achter. Het komt vanuit creatiekracht in plaats vanuit doe-kracht. De creatiekracht is een diepe en wijze energie in jou.


Innerlijke beleving

De druk, stress, het moeten en pushen zegt veel over je innerlijke beleving. Het zegt veel over je oordelen en overtuigingen. Deze vastgezette (denk)patronen zetten je niet in beweging maar juist het tegenovergestelde, muurvast. Je zet jezelf helemaal vast door te blijven doen doen doen.


Het is een mooie oefening om rustig te gaan zitten en te verbinden met de stress en de overtuiging die eronder schuil gaat. Wat gebeurd er dan. Blijf hier een tijdje bij en adem goed door, zodat je de sensaties en emoties ruimte geeft. Wat voel  je? Wat ervaar je in je lijf?  Welke sensaties neem je waar? Geef jezelf ruimte en tijd.


Pas als we ook onze overtuigingen, onzekerheden of schaduwkanten zien, kan er een nieuwe beweging ontstaan. Dit proces kost tijd. Verwacht niet na één keer met jezelf en je overtuiging te zitten dat het als sneeuw voor de zon verdwijnt. Vaak zijn hardnekkige overtuigingen en schaduwen diep geworteld en kunnen ze blijven terugkeren. En misschien elke keer nog meer gas terug te nemen. Te verstillen.


Geef jezelf de tijd

Dit gaat over mild zijn naar jezelf. Uit de drukte van alle dag te stappen en stil te staan bij waarom je maar blijft rennen en doen. Waar wil je niet zijn? Maar waar wel je kracht, inspiratie en verbinding met jezelf is.Tot bloei komen kost tijd
Geef jezelf tijd

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page