top of page

De connectie met jouw eigen natuur


De dagen worden korter en kouder. We keren meer naar binnen, letterlijk en figuurlijk.

We zitten vol in de herfst en bereiden ons voor op de winter. In de herfst kleuren de bladeren van de bomen rood en bruin en dwarrelen neer op de grond. Dieren trekken zich terug en zoeken beschutting. Het lichaam is hard aan het werk om het warm en behaaglijk te hebben.


De natuurwet voor mensen


Deze natuurwet geldt niet alleen voor de bomen en dieren, maar ook voor ons. Ook wij mensen zijn onderdeel van de natuur. De connectie met jouw eigen natuur, jouw eigen essentie, versterkt de connectie met de natuur om je heen. Je voelt dat je in dit jaargetijde naar binnen keert. In de intimiteit van je binnenste vind je inzicht. Misschien komen er gedachten of beelden in je op over zaken die niet meer dienend voor je zijn. Je gaat zien wat je los wil laten en neer wil laten dwarrelen.


De kunst van loslaten

Neem in deze periode eens bewust de tijd om na te denken over wat jij los wil laten; welke niet helpende patronen zie je bij jezelf en waar heb je echt behoefte aan.

De kunst is om niet actief naar antwoorden te zoeken maar wel je aandacht te richten. Wat je kunt doen is de vragen in een boekje opschrijven en intuïtief de antwoorden in je op laten komen en die op te schrijven, ook al begrijp je het antwoord op dat moment niet. Ga buiten in de natuur een stuk wandelen en neem de vraag of vragen waar je antwoorden op wil in gedachte mee. Lees je antwoorden later nog eens terug. Grote kans dat je een rode draad vindt.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page