top of page

Waar adem en paarden elkaar raken

De twee grootste pijlers in mijn coachpraktijk zijn ademwerk en paardencoaching. Deze twee methodieken lijken in eerste instantie geen overlap met elkaar te hebben. Maar ik zie een heel erg groot raakvlak. Ik zal je meteen verklappen waarom; zowel ademwerk als coaching met paarden brengen je in contact met je pure zelf. Wie jij ten diepste bent.

Ademwerk

De laatste tijd heeft deze vorm van persoonlijke ontwikkeling een enorme sprong genomen. Ook ik doe daar graag mijn aandeel in. Ademwerk is een manier om meer in contact met jezelf te komen. Vaak wil ons hoofd ergens controle op houden of vindt het ergens iets van. Met ademwerk, of de verbonden adem de methodiek die ik graag gebruik, wordt er juist verbinding gemaakt met het lichaam. Op deze manier zorgt je eigen adem ervoor dat je spanning in je lichaam los kan laten. Dit kan op verschillende (onbewuste) lagen zijn; fysiek, emotioneel en spiritueel. Wat hier zo mooi aan is, is dat je kan vertrouwen op de wijsheid van je lichaam. Je hoeft het niet te weten met je brein, je mag rusten, vertrouwen en je overgeven aan je zelfhelend vermogen.


Paardenwerk

Bij een groter publiek beter bekend als paardencoaching, hoewel ik nog regelmatig de vraag krijg of dan het paard wordt gecoacht. Paarden zijn heel puur en krachtige dieren. En dan bedoel ik niet de krachtpatserige manier, maar juist de zuivere en eerlijke manier. Voor veel mensen zijn paarden grote dieren waar ze veel ontzag voor hebben. Wat ik zo mooi vind aan het paardenwerk is dat paarden altijd ‘werken’ voor het collectieve belang. Wij mensen zijn meer individueel gericht, maar voor paarden is de kudde dus het collectief van levensbelang. Iedere plek in de kudde is essentieel, ieder lid van de kudde is belangrijk en de kudde is verbonden. Daarom kunnen paarden je heel goed laten voelen of je verbonden bent met jezelf en of je je bewust bent van je lichaam in de zin van aanwezig zijn. Paarden leven vanuit dit principe en zullen je liefdevol confronteren zodat je wakker wordt gemaakt om vanuit je hart te leven en je hoogste potentieel te leven.

De kern van adem en paarden

Adem is net als paarden en paarden zijn net als adem; ze kunnen je laten verbinden met je pure essentie, wie jij ten diepste bent. Ze raken iets in je aan waar je je niet bewust van bent en waar je nog iets weghoudt van jezelf. Een patroon waar je jezelf in vast hebt gezet, maar wat je niet meer dient. Het is tijd om te helen. Zowel de paarden als de adem laten je alleen iets ervaren als jij er aan toe bent vanuit een diep weten dat je het zelf kan dragen en helen. De paarden en de adem ontmaskeren je vanuit liefde en compassie. Ze laten je voelen en je weer verbinden met je eigen lichaam, je hart en je ziel.


Het is een leefwijze

Mijn adem is niet meer gewoon mijn adem en paarden zijn niet meer gewoon paarden. Beide zijn heel speciaal voor mij door de eerlijkheid die ze tonen en mij met mezelf confronteren, zodat ik kan groeien. De groei die zo waardevol en ‘van levensbelang’ voor mij is. Het is de honger om terug te keren naar mijn pure ik, mijn ziel. Mijn essentie wordt ermee gevoed.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page