top of page

Hollen of stilstaan

Als zelfstandig ondernemer zit ik in de fase van hollen of stilstaan. De mega volle agenda geeft me een lekker gevoel, omdat ik kan doen waar ik super blij van wordt. Het werk dat ik doe, het coachen van mensen door middel van het werk met paarden, sjamanistische ceremonies en ademwerk, maakt me keer op keer blij. Het is voor mij genieten en leren tegelijkertijd. Zalig.

Gevoel van falen

Het stilstaan gaat me minder goed af. Als de agenda even wat rustiger is dan bekruipt me het gevoel van #falen. Dat ik niet genoeg doe om in de flow te blijven. Ik vind er dus heel erg veel van. Ik heb er een #oordeel op. Er zit iets in mij dat stug blijft zeggen “je moet hard werken” en “wat als je niet genoeg verdient om je gezin, dieren, huis etc. te betalen”. Ontzettend vermoeiend om in deze vibe te hangen en het levert me per saldo niets op, geen cent maar ook geen energie.

In beweging ZIJN

Dus vandaag ben ik niet gaan hollen en ook niet gaan stilstaan. Ik heb iets nieuws gedaan. Ik heb me verbonden met -#inbewegingZijn-. Dat was een lange wandeling maken met mijn kanjer van een paard. We hebben een nieuwe route gelopen, zijn onderweg gestopt om gras te eten (hij althans) en zijn over ‘illegale’ paden gegaan. We kwamen heel voldaan, verbonden met elkaar en lekker geaard in onszelf weer thuis. Heerlijk om mijn lijf te voelen en oprecht waar te kunnen nemen wat daar leeft. En zoveel makkelijker om in de natuur in deze “mind”set te komen dan als ik thuis dolend achter mijn computer was gekropen. Dan was het een gevecht met mijn hardnekkige overtuigingen geworden.

Onze ziel vraagt om oprechte connectie


Door het Zijn in de natuur verbind je je weer met je eigen natuur, je #essentie. Voor mij ging deze wandeling heel erg over Zijn in het moment. De wandeling zorgde ervoor dat ik puur bezig was met wat ik op dat moment deed, namelijk buiten in de natuur, met mijn paard, met mezelf, met het geluid van mij en de paardenhoeven door het bos, het zien van de buizerds die overvlogen, de mensen die we tegenkwamen en van mijn eigen hartslag en adem. Onze ziel vraagt om #oprechteconnectie. Dit betekent dat je het nodig hebt om naar binnen te bewegen. Dat is ook waar mijn werk uit bestaat. Elke keer weer ontdek ik voor mezelf en de mensen die ik begeleid dat alleen dáár de antwoorden liggen. Ook op een dag als vandaag zit de sleutel in het heel eerlijk en open voelen en naar binnen kijken wat daar leeft.

Er gebeurd altijd íets ook als dat niets is


Hollen of stilstaan zijn de twee uiterste van een bewegingsvorm. Het is een verrijking om te kunnen voelen dat ze er allebei mogen zijn en dat er in energie iets in jou veranderd als je jezelf toestaat om -in beweging te Zijn. Hoe snel of langzaam dit ook is. Er gebeurd altijd íets ook als dat niets is. Graag begeleid ik je bij jouw -in beweging ZIJN-. Het verbinden met waar je je precies op dit moment bevindt. Er ontvouwt zich vanzelf wat gezien en getransformeerd wil worden.
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page