top of page

Van veiligheidsadviseur naar ‘ik breng je veilig thuis’

Vijftien jaar geleden begon mijn loopbaan bij een gemeente als #veiligheidsadviseur van de burgermeester. Dit was een veelzijdig speelveld waar veel veiligheidsonderwerpen aan bod kwamen zoals buurtpreventie, overlast, radicalisering, branden, maatschappelijke onrust, woninginbraken, particuliere beveiliging, cameratoezicht, georganiseerde criminaliteit.

Ik was me bewust van onveiligheid

De Van Dale zegt over ‘veiligheid’, iets in #veiligheid brengen. En ‘kunde’; kennis in een vak van wetenschap. Violá. Maar wat drijft een jonge meid tot de keuze om ‘veiligheids - kunde’ te gaan studeren. Allereerst had ik echt geen idee. “Iets met dieren”, was mijn eerste ingeving maar ik wilde niet van mijn hobby mijn beroep maken. Toen zag ik iets over een studie met veiligheid en ik was meteen geïnteresseerd. Dat was iets waar ik onbewust mee bezig was, of beter gezegd ik was me erg bewust van onveiligheid. Alert op mijn omgeving, weten waar risico’s lagen en dan bijtijds vermannen.


De mens achter het verhaal


Deze ‘natuurlijke’ kwaliteit heb ik in mijn werk goed in kunnen zetten. Elke dag weer zoeken naar mogelijkheden om het een stukje #veiliger te maken. Maar wat ik nog het allerleukste vond aan mijn adviseursrol was dat ik met allerlei mensen in contact stond; #burgemeesters, wethouders, wijkagenten, bewoners, overlastgevers, jongeren, bedrijven etc. En iedereen had een uniek eigen verhaal; de mens achter het verhaal. Dat interesseerde me, daar kreeg ik energie van.


Afscheid nemen

De #veiligheidswereld heeft me veel gebracht en daar ben ik #dankbaar voor. En op een gegeven moment is het me steeds minder gaan passen. Ik was naast mijn baan al een aantal jaren bezig met mijn #coachpraktijk tot ik in september 2021 gemeenteland achter me heb gelaten.


'Ik breng je veilig thuis'

In mijn rol als #coach is het mijn missie om mensen in contact te brengen met wie zij ten diepste zijn, - thuiskomen in zichzelf -. En veiligheid is nog steeds een belangrijk element in mijn werk. Het is aan mij om een veilige bedding te creëren zodat degene die ik begeleid stukken in zichzelf kan (her)ontdekken en #helen. Dit kan door middel van #paardencoaching, #ademwerk / #verbondenadem en #energetischwerk.


Wil jij ook veilig #thuiskomen? Ik begeleid je graag naar huis.www.essencialifecoaching.nl


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page